158 ltd

09/24/2015 | By Simeon Nikolov

This post originally appeared on blog.up.co


158 ООД е бързо развиваща се компания, реализираща своя бизнес в ИТ сектора. Фирмата разполага с качествен и креативно мислещ екип за изработката на уеб приложения, уеб базиран софтуер и мобилни апликации.  Колективът е съставен от програмисти, дизайнери и маркетингови специалисти, които обменят опит и идеи за реализирането на креативни проекти. Портфолиото обхваща клиенти и проекти в над 10 страни и 3 континента, като има представителства в 6 различни държави. Компанията инвестира и в Startup-и, като стартира, администрира и развива BGrazpisanie.com – най-голямата транспортна система за пътуване, и продажба на билети в България, както и една от водещите логистични мрежи в Австралия – GoFreight.

Компанията е насочена към предлагане на своите продукти и услуги предимно на международният пазар, но е социално активна на българския. Каузите и проектите, които се реализират в страната са с по-голяма социална насоченост, а именно:

  • Организирането на Startup Weekend Varna за трета поредна година

  • Стратегически партньор, идеен инициатор и спонсор за реализацията на Beehive – Споделено работно място Варна

  • Засаждането над 200 дръвчета и 40 розови храста в Ботевата градинка  на Варна – стъпка напред към кандидатурата на града за Европейска столица на културата и най-добър град за живеене

  • Майсторски клас по “Софтуерно инженерство и мениджмънт“, който се органиизра съвместно с Варненски Свободен Университет “Черноризец Храбър”

  • Курс по предприемачество, който имаше за  цел да създаде базови познания у креативни хора, интересуващи се от теми, свързани със стартиране и реализиране на успешен бизнес.

Фирмата има за цел да превърне в по-често явление събития от подобен характер и да даде основите на изграждането на IT общество във Варна.


×