Techstars Startup Weekend Heraklion

  Friday, November 3 - 5, 2017


 1. Overview
 2. Schedule
 3. Speakers
 4. Judges
 5. Coaches and Mentors
 6. Sponsors
 7. Organizing Team
 8. Blog
Buy Tickets

Event Alerts and Updates

Get the latest on Techstars Startup Weekend, heraklion, and other local events through Techstars Startup Digest.

Oops! Double-check that email address.

Techstars Startup Weekend Heraklion

Friday, November 3 - 5, 2017Friday, November 3 - 5, 2017
Event starts at 6:30 pm

pom
3ης Σεπτεμβρίου 24
Ηράκλειο, Ελλάδα 71414

Buy Tickets

Startup Weekend Heraklion is coming to town

Το Startup Weekend Heraklion που διοργανώνεται από το pom coworking space αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 3.000   events σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. 
Ο Mη Kερδοσκοπικός Oργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν 2.5 μέρες, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής. 

Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshops, καθώς και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους συνεργάτες.
Το Startup Weekend Heraklion, που για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος, στο Ηράκλειο και στην Κρήτη,  θα ακολουθήσει το ίδιο βασικό μοντέλο οργάνωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές, δυνητικοί επιχειρηματίες και επιχειρηματίες, σχεδιαστές, developers και marketers που θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούρια ιδέα.  Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επιτυχημένους επαγγελματίες από το χώρο των επιχειρήσεων, των startups και του mentoring και να τους συμβουλευτούν σε σχέση με το project τους.
EVENT SCHEDULE

Friday November 3rd


6:30 pm
Registration
Arrive at the venue and get checked in


7:00 pm
Welcome
Review agenda for the weekend and introduce speakers, coaches, and community leaders


7:30 pm
Intro
Intro about Startup Weekend Heraklion


8:30 pm
Dinner & Networking
Eat food, share ideas, practice pitches, get to know fellow participants


9:00 pm
Voting
Attendees vote for the top pitches


9:15 pm
Form Teams
Teams start forming and discussing ideas


10:00 pm
Begin Work
Start to formalize teams and take an inventory of skills. Be honest, and direct about what resources and skills are needed for the weekend. You may stay and work as late as the venue will allow

Saturday November 4th


9:00 am
Breakfast
Arrive, simple breakfast & coffee


12:00 pm
Speakers
Maria Zarotiadou - Social Impact


12:30 pm
Speakers
Vaggelis Taliouris - Soft Skills


1:30 pm
Lunch


2:00 pm
Coach Meetings
Coaches help teams one-on-one. They are here to help!


6:30 pm
Speakers
Lefteris Bibakis - Innovation


7:00 pm
Speakers
Akis Kioupakis - Digital Marketing


8:00 pm
Dinner


8:30 pm
Back to Work


11:00 pm
Wrap-Up
Finished for the day. You may stay and work as late as the venue will allow

Sunday November 5th


9:00 am
Breakfast
Arrive, simple breakfast & coffee


9:30 am
Begin Work
Teams formed and setting up workspace for the weekend


1:00 pm
Lunch


1:30 pm
Pre-Pitching
Mentors arrive… ASK QUESTIONS


3:00 pm
Presentation Prep & Tech Check
Final hours of worktime should be focused on perfecting your presentation, tech-check for final presentations also takes place


5:00 pm
Final Presentations


7:30 pm
Dinner


8:00 pm
Judging & Awards


8:30 pm
Wrap-Up


9:00 pm
Lets party!Speakers


Akis Kioupakis
CEO at Baked Advertising

Είναι απόφοιτος του Kingston University του Λονδίνου, MSc with distinction Business IT με κατεύθυνση τη χρήση των Social Media στις επιχειρήσεις και στην ανώτατη εκπαίδευση. Από το 2009 ασχολείται αποκλειστικά με την προϊόντων και εταιριών μέσω των κοινωνικών δικτύων, την δημιουργία και διαχείριση της κοινότητάς τους, την κατασκευή προσωποποιημένων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις ώστε οι επενδύσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα να υποστηρίζουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Σήμερα κατέχει τον ρόλο του CEO στην Baked Advertising, ενός digital agency με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.


Maria Zarotiadou
Business Mentor at WeHubs Women Web Enterpreneurs Hubs

Η Μαρία Ζαρωτιάδου είναι Certified Business Coach/Mentor , Youth and Women’s’ Entrepreneurship
Facilitator και Strategic Marketing Specialist με Bachelor από το University of Staffordshire στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Master’s του University of Stirling στο marketing και Gender Equality. Η προπτυχιακή της, μεταπτυχιακή και προδιδακτορική της έρευνα είχε ως θέμα το Strategic Marketing με φυλετικό προσανατολισμό, την Στρατηγική του Business και το Equality in Gender and Opportunities.


Vaggelis Taliouris
Professor at IEK AKMI

Ο Βαγγέλης είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης (2007) με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Eiδίκευσης (MSc) στις Δημόσιες Πολιτικές (MPP) με ειδίκευση στην Αειφόρo Ανάπτυξη και Διακυβέρνηση από το Πανεπιστήμιο του Maastricht στην Ολλανδία (2008).  Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2014) του τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Έχει εργαστεί στην Τριτοβάθμια και τη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση ως εκπαιδευτικό προσωπικό και επιστημονικός συνεργάτης και έχει εργαστεί ως σύμβουλος ανάπτυξης και πολιτικής. Από το 2016 εργάζεται ως καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.


Lefteris Bibakis
Executive Director at All Matrix ltd

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & χρηματοοικονομικά στο ACG και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το LSE στην χρηματοοικονομική. Για περισσότερο από 10 χρόνια έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών καθώς και στην ανεύρεση κεφαλαίων. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο Λονδίνο στον κλάδο του investment banking με έμφαση στις αναδυόμενες αγορές και σε χρηματοοικονομικά προϊοντα υψηλού κινδύνου αναπτύσσοντας κυρίως τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης και της Ασίας. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο επισκεύφτηκε πολλά όμορφα μέρη για να καταλήξει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι το πιο ερωτεύσιμο μέρος στην υφήλιο είναι η Κρήτη. Έκτοτε, μεταξύ άλλων, ασκεί συμβουλευτική δράση στον τομέα των επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Mentor Consulting.

Event Judges


Artemis Saitakis
Special Scientist at Institute of Technology and Research

Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο.
Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε
Βιοτεχνολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.
Εργάζεται σαν Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Από
το 1997, είναι παράλληλα Διευθυντής στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ).
Έχει δημιουργήσει επιχειρήσεις και έχει υποστηρίξει τη δημιουργία και ανάπτυξη νεοφυών
επιχειρήσεων στο ΕΤΕΠ-Κ
Τα τελευταία 25 χρόνια συμμετείχε και συμμετέχει σε ένα μεγάλο αριθμό έργων που
σχετίζονται με Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Μεταφορά
Τεχνολογίας, Τεχνολογικά Πάρκα και Θερμοκοιτίδες Επιχειρήσεων, και Διαχείριση και
Αξιοποίηση Διανοητικής Ιδιοκτησίας.


Xenia Kourtoglou
Founder & Managing Partner at Focus Bari

Η Ξένια  είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Μεντόρων – IforU, επιλεγμένο μέλος των European Business Mentors, Mentor στο Egg και στο Kick Athens και δραστήριο μέλος του ΔΣ του ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Managers & Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων) .
Aπόφοιτος του Pierce College και κάτοχος ΒΒΑ του Deree College ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια στο Deree και μητέρα μιας κόρης 2 ετών.  Είναι ιδρύτρια και Managing Partner της Focus Bari , μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών στην Ελλάδα και συνιδρύτρια του πρωτοποριακό startup «e-satisfaction», το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από τα 200 μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, προσφέροντας καταγραφή και ανάπτυξη του 360 Customer Experience in e-Commerce.
Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη, η Ξένια Κούρτογλου προσφέρει ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών, μέσα από τις συνεχείς, αντίστοιχες Έρευνες της Focus Bari, την συνεισφορά της με συστηματική διδασκαλία στο Πάντειο και σε άλλα Πανεπιστήμια από το 1997,  την υποστήριξή της σε σχετικές διοργανώσεις, και κυρίως, μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς), είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην EMRO, είναι μέλος των ESOMAR, IMRS, EEET, ΕΕΔΕ, ΕΙΜ, TOΓΜΕ, ΙΕΠ και IAB Hellas, έχει συμμετάσχει επανειλημμένα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και είναι μόνιμη συνεργάτης & αθρογράφος στο περιοδικό Deluxe και στην Huffington Post. 


Konstantinos Vassakis
Business Intelligence Analyst at Mentionlytics

Ο Κωνσταντίνος ασχολείται με το μάρκετινγκ και την άντληση πληροφοριών από δεδομένα. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης & Επιστημονικός Συνεργάτης στο e-Bi Lab του TEI Κρήτης, εξετάζοντας τις δυνατότητες των SMΕs που βασίζονται σε δεδομένα. Τα τελευταία χρόνια, η έρευνά του, επικεντρώνεται στη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων, τη διαχείριση γνώσης και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Είναι ο κύριος διοργανωτής του Open Coffee Heraklion, που μοιράζεται επιχειρηματικές ιδέες, νέες τεχνολογίες, start-ups και καινοτόμες σκέψεις. Υπήρξε Sponsorships Co-Manager στο TEDxHeraklion & Διευθυντής Μάρκετινγκ της Model European Union (MEU) Creta. Είναι ένας TEDxSter και ισχυρός υποστηρικτής της δημιουργικότητας και της καινοτομίας...


Giorgos Nikoletakis
CEO at 100mentors

Ο Γιώργος με την ομάδα του δημιούργησαν τους 100mentors
(www.100mentors.com) και το Tipping Point in Education
(www.thetippingpoint.org.gr). Αποδέκτες του London Business School Founder
Award και το Deloitte Institute of Innovation and Entrepreneurship Prize στο Λονδίνο,
καθώς και άλλων βραβείων εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, οι 100mentors
έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη 120 international schools από τη Μάλτα, το Λάος
μέχρι τη Ναμίμπια, τo Μεξικό και 21,000 μαθητών και φοιτητών σε 44 χώρες.Πριν το
100mentors o Γιώργος ​εργάστηκε στις Εξαγορές & Συγχωνεύσεις για
ενεργειακές μελέτες στις ΗΠΑ, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, καθώς και σε θέσεις
finance και logistics στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Κίνα. Aκόμα πιο πριν, ίδρυσε το
NHSA (το μεγαλύτερο Ελληνικό ακαδημαϊκό οργανισμό της Αμερικής με 4.000 μέλη
σε 70 chapters σε ΗΠΑ και Καναδά) και είναι υπότροφος του Fulbright Foundation,
του ΙΚΥ και άλλων 10 ιδρυμάτων/οργανισμών. Σπούδασε στο Columbia University και
στο OSU, αφού αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και το 3ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.


Coaches and Mentors


Manos Moschous
CTO at AbZorba Games Betriebsgesmbh

Ο Μάνος είναι συνιδρυτής και ο CTO της AbZorba Games! Ήταν ο δημιουργός του τίτλου "Live BlackJack 21" της AbZorba στο Android, το οποίο πέτυχε την κατάταξη των Top 10 US App Store στην κατηγορία "Κάρτες & Καζίνο". Αυτή η επιτυχία έδωσε στον Μάνο την προοπτική να σχεδιάσει και να δημιουργήσει την ομάδα που θα παραδώσει μια πλήρη σουίτα τίτλων κοινωνικής χαρτοπαικτικής λέσχης πολλών παικτών και την κινητή χαρτοπαικτική λέσχη «Hub of Fun». Επιπλέον, ως CTO, ο Μάνος ηγήτε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας παιχνιδιών, ΑbZorba's Agon, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτύξει μια δυναμική στρατηγική δημιουργίας και διανομής τόσο για B2C όσο και για B2B. Παλαιότερα, ο Μάνος ήταν συνιδρυτής και CTO ενός επιτυχημένου ελληνικού startup, του MVNS, το οποίο ήταν πρωτοπόρο στη δημιουργία κινητών κοινωνικών παιχνιδιών με στόχο τους Carriers στην Ευρώπη. Ο Μάνος έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2003 και έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το ίδιο τμήμα δύο χρόνια αργότερα. Έπειτα, κατείχε τη θέση του υπαλλήλου στο Εργαστήριο Κατανεμημένων Υπολογιστικών Συστημάτων (FORTH-ICS) ενώ συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά βιομηχανικά έργα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως την ανεξαρτησία συσκευών για κινητές συσκευές και την ανάπτυξη ζωντανών κοινωνικών παιχνιδιών πολλών παικτών.


Maria Zarotiadou
Business Mentor at WeHubs Women Web Enterpreneurs Hubs

Η Μαρία Ζαρωτιάδου είναι Certified Business Coach/Mentor , Youth and Women’s’ Entrepreneurship
Facilitator και Strategic Marketing Specialist με Bachelor από το University of Staffordshire στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Master’s του University of Stirling στο marketing και Gender Equality. Η προπτυχιακή της, μεταπτυχιακή και προδιδακτορική της έρευνα είχε ως θέμα το Strategic Marketing με φυλετικό προσανατολισμό, την Στρατηγική του Business και το Equality in Gender and Opportunities.
Έχει εργαστεί και εργάζεται ακόμα σε Πολιτικά γραφεία ως senior manager στρατηγικού σχεδιασμού ενώ παράλληλα παρέχει Online υπηρεσίες Coaching και Mentoring με Κοινωνικό Προσανατολισμό,
στοχεύοντας κυρίως σε γυναίκες στελέχη επιχειρήσεων, στην ενδυνάμωση αλλά και στο Life Long Learning. Είναι μέντορας σε νέους επιχειρηματίες στο πρόγραμμα ERASMUS for Young Entrepreneurs αλλά και στο Job Pairs, καθώς και στο δίκτυο ‘’Ελένη Σκούρα’’ για γυναίκες που εμπλέκονται ή εργάζονται στην πολιτική. Τα σεμινάρια και τα workshops της παρουσιάζονται μέσα από τις δράσεις του Skywalker και από τα ‘’Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας’’ του ανωτέρω φορέα.
Έχει κατάρτιση στην Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και είναι κάτοχος της πιστοποίησης WISE4Women του αντίστοιχου προγράμματος επιμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Marianna Alogdianaki
Career Counselor at Technological Educational Institute of Crete

Εργάζεται ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Κρήτης, από το 2001. Η παροχή υπηρεσιών προσανατολισμού και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης (δημόσιους και ιδιωτικούς), σηματοδοτεί την εικοσαετή εργασιακή πορεία της και τροφοδοτεί τη διαρκή επιμόρφωσή της σε θέματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας. Η διετή εμπειρία στο Κέντρο Συμβουλευτικής Αγωγή Νέων [ΚΕ.Σ.Α.Ν] του Δήμου Ηρακλείου και η επταετή λειτουργία ιδιωτικού Γραφείου «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας» στο Ηράκλειο, εμπλούτισε την εμπειρία της στην εκπαιδευτική πληροφόρηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων και υποψηφίων μαθητών, τη συμβουλευτική γονέων, αλλά και τη συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων ποικίλων πληθυσμιακών ομάδων (νέων, γυναικών, ευπαθών /ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κλπ ).Η παράλληλη άσκηση του διδακτικού έργου της, συνεργαζόμενη  με εκπαιδευτικά ιδρύματα ή άλλους φορείς εκπαίδευσης & κατάρτισης (ΤΕΙ Κρήτης, ΑΣΠΑΙΤΕ Ηρακλείου, ΙΕΚ Ηρακλείου, ΚΕΚ, κλπ.), συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στο πλαίσιο Προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης, ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.


Athanasios Vourlas
Owner, Senior Consultant at Eniochos.CONSULTING

Ο Αθανάσιος Βούρλας δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων (Management Consultant) στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι εταίρος και senior consultant της ηνίοχος.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, της οποίας αποτελεί και συνιδρυτής της (2006), Μετά από μακρά παραμονή στη Γερμανία, όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Innosys GmbH ως project manager/ junior consultant αρχικά και ως εταίρος/senior consultant (2003).
Κύριο αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελούν η διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (TQM) και η ανάπτυξη και εφαρμογή Ολοκληρωμένων Διαχειριστικών Συστημάτων βάσει Διεθνών Προτύπων με την χρήση μεθόδων και εργαλείων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του σύγχρονου μάνατζμεντ τόσο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού όσο και σε οργανισμούς του δημοσίου τομέα.
Από το 2011 είναι υπεύθυνος οργάνωσης και υλοποίησης σε πολλαπλά ερευνητικά έργα, στα οποία η Ηνίοχος.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ συμμετέχει ως εθνικός εταίρος, υπό το συντονισμό του Ινστιτούτου Επιστημών Εργασίας του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ (Γερμανία) . Το σύνολο των ερευνητικών αυτών έργων αφορούν στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με εστίασει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και στην ανάπτυξη προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Τα εν εξελίξει έργα αφορούν την Ανίχνευση Επιχειρηματικών Ικανοτήτων σε νέους και την εν συνεχεία υποστήριξή τους από Μέντορες κατά την Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου(enterprise+) καθώς και στη δημιουργία Προσωπικού Σχεδίου Ανάπτυξης μέσα από διάγνωση ταλέντου, ανίχνευση της αγοράς εργασίας και υποστήριξη από εμπειρογνώμονες (Job Developer).
Γεννημένος το 1971 στο Μόναχο της Γερμανίας, παντρεμένος, με μόνιμη κατοικία το Ηράκλειο Κρήτης. Σπουδές Δημοσιολογίας / Επικοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ (Γερμανία).
Μίλα Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά.


Panayotis Tzinis
Intelligence Technology | Google Developer Expert in Product Strategy

Ο Παναγιώτης είναι ο Επικεφαλής Τεχνολογίας της X-Lab.
Το X-Lab είναι μια Διευρυμένη Βάση ανθρώπινου δυναμικού, από επιστήμονες μέχρι καλλιτέχνες και από προγραμματιστές μέχρι τεχνολόγους και οραματιστές, οι οποίοι μοιράζονται τις ιδέες τους για να δημιουργήσουν Moonshots! Το Moonshot είναι μια ριζική λύση, ενσωματώνει την πρωτοποριακή τεχνολογία με τη μητρική σκέψη.
Είναι ειδικός της Google για την Ανάπτυξη Προϊόντων και ένας πιστοποιημένος Google Sprint Master.


Dimitris Tsingos
Founder StartTech Ventures, Virtual Trip

Ο Δημήτρης Τσίγκος γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτής της StartTech Ventures ενώ είχε συνιδρύσει τη Virtual Trip, το πρώτο startup από προπτυχιακούς φοιτητές στην Ελλάδα. Υπήρξε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών "Yes for Europe" καθώς και ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.


Lefteris Bibakis
Executive Director at All Matrix ltd

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & χρηματοοικονομικά στο ACG και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το LSE στην χρηματοοικονομική. Για περισσότερο από 10 χρόνια έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών καθώς και στην ανεύρεση κεφαλαίων. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο Λονδίνο στον κλάδο του investment banking με έμφαση στις αναδυόμενες αγορές και σε χρηματοοικονομικά προϊοντα υψηλού κινδύνου αναπτύσσοντας κυρίως τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης και της Ασίας. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο επισκεύφτηκε πολλά όμορφα μέρη για να καταλήξει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι το πιο ερωτεύσιμο μέρος στην υφήλιο είναι η Κρήτη. Έκτοτε, μεταξύ άλλων, ασκεί συμβουλευτική δράση στον τομέα των επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Mentor Consulting.


Konstantinos Mochianakis
CTO at Municipality of Heraklion

Διευθυντής προγραμματισμού, οργάνωσης & πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου. Διευθυντής του κέντρου προώθησης του δημοκρατικού διαλόγου, της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ” του Δήμου Ηρακλείου.Ιδιαίτερα , έχει ασχοληθεί με το concept της “έξυπνης πόλης”.Εμπνευστής του σχεδίου “Ηράκλειο, έξυπνη πόλη” ως αναπτυξιακή ταυτότητα.Το Ηράκλειο ήδη αναγνωρίζεται ως μια από τις τρεις “έξυπνες” πόλεις της χώρας ( μαζί με Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και μια από τις 240 της Ευρώπης  από έκθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενώ έχει αναγνωρισθεί ως μια από τις 97 καλές πρακτικές στην Ευρώπη επί του συνόλου των αστικών πολιτικών ( URBACT III ).Επίσης ο οργανισμός Intelligent Community Forum κατέταξε το Ηράκλειο στις smart21communities of the year για τα έτη 2014,2013,2012.Έχει εργασθεί στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης.Είναι δημιουργός της ιστοσελίδας www.citybranding.gr που προβάλει θέματα αστικού σχεδιασμού και διαμόρφωσης της ταυτότητας , της εικόνας και της θέσης των πόλεων στην διεθνή ανταγωνιστική αγορά.Μέλος της επιστημονικής επιτροπής των συνεδρίων marketing και branding τόπου που οργανώνει η Πολυτεχνική σχολή του Π.Θεσσαλίας.Έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών σχεδιασμού πολιτικών όπως το Περιφερειακό συμβούλιο Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης, η επιτροπή Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΣΕΒ, της Wikipedia κτλ..


Giannis Tollis
Professor at University of Crete

Ο Ιωάννης Γ. Τόλλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών,
του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ), καθώς και Διευθυντής του Κέντρου Υποδομών και
Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), και του
Εργαστηρίου Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ως τον
Σεπτέμβριο του 2015 ήταν επίσης συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο
Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), όπου και διετέλεσε
επικεφαλής του εργαστηρίου Βιοιατρικής Πληροφορικής (2005-2010).
Ο κ. Τόλλης έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών από το
Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) το 1988, το
βασικό του πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),
και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο
Vanderbilt στο Nashville του Tennessee, ΗΠΑ. Το 1987 έγινε μέλος του ακαδημαϊκού
προσωπικού του Πανεπιστημίου του Texas στο Dallas, όπου διετέλεσε ως Επίκουρος,
Αναπληρωτής και Καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών μέχρι το 2004, οπότε και
εντάχθηκε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του ΠΚ ως Καθηγητής.
Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κ. Τόλλη εστιάζονται σε σχεδιασμό, ανάλυση και
οπτικοποίηση δικτύων, μοντελοποίηση και οπτικοποίηση βιοιατρικών δεδομένων και
δικτύων, σχεδιασμό γράφων, οπτικοποίηση πληροφορίας και ανάλυση δεδομένων,
καθώς και αλγόριθμους και εφαρμογές τους.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 8 βιβλία, περισσότερες από 170 δημοσιεύσεις
σε περιοδικά και συνέδρια, περισσότερες από 70 διαλέξεις ως προσκεκλημένος
ομιλητής παγκοσμίως και μία πατέντα στις ΗΠΑ. Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί
από διάφορους χρηματοδοτικούς οργανισμούς και εταιρίες, και αρκετά από τα έργα
του έχουν αδειοδοτηθεί επίσης από εταιρίες για εμπορική διανομή. Επίσης, διετέλεσε
Αντιπρόεδρος Έρευνας στην εταιρία Tom Sawyer Software, Berkeley CA, όπου
εργάστηκε στην προώθηση και απόκτηση επιχειρηματικών χρηματοδοτικών
κεφαλαίων.


Dimitris Kalavros-Gousiou
Curator at TedxAthens / Co-Found.er at Found.ation

Ο Δημήτρης είναι 29χρονος τεχνολογικός επιχειρηματίας. Είναι γνωστός ως ο ιδρυτής και επιμελητής της TEDxAthens. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Δημήτρης είναι συνιδρυτής του Found.ation, ενός startup hub στην Αθήνα. Από το 2011 έως το 2013, ο Δημήτρης δούλεψε ως υπεύθυνος προώθησης για την επιχείρηση επενδύσεων HackFwd, επεκτείνοντάς την, στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επίσης περιστασιακά γράφει για την TechCrunch Europe. Επίσης, ο Δημήτρης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury και από το Πανεπιστήμιο της Queen Mary του Λονδίνου, LLM (Master of Laws) στον τομέα των Υπολογιστών και Επικοινωνιών. Τέλος, είναι αποφοίτος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, "International Visitor Leadership Program", τάξη του 2013, και μέλος της Global Shapers Community του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο Δημήτρης μιλάει τακτικά για θέματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας, σχεδιασμού, ψηφιακής αφήγησης και ηγεσίας.


Thanos Paraschos
Entrepreneur, Startup Enthusiast, Problem Solver

Ο Θάνος είναι ιδρυτής & CEO στην iprovidenow, ενός e-business agency με έδρα τo Λονδίνο, που έχει δημιουργήσει και το supermarketnow, της πρώτης εφαρμογής για delivery αγορών από σούπερμάρκετ στην Ελλάδα καθώς και το deliverynow της πρώτης εφαρμογής On-demand για μικρομεταφορές μέσα στην πόλη, που βασίζεται στη συνεργατική οικονομία. Από το 2015 συνίδρυσε το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club), που έχει στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.
Ο Θάνος είναι Co-Organiser του μεγαλύτερου Πανευρωπαϊκου Συνεδρίου  Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week (Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο) που έγινε ποτέ στην Κρήτη (SEWCrete), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί Fellow στο Angelopoulos100.
Μέχρι τώρα έχει λάβει αρκετές διακρίσεις σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ έχει δώσει και πολλές ομιλίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Όραμα του είναι να συμβάλλει σε αλλαγές που διευκολύνουν την καθημερινότητα του ανθρώπου, γι' αυτό υποστηρίζει όλους όσους θέλουν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε άρτια επιχείρηση ή startup.


Event Sponsors, and Partners

The Techstars Startup Weekend Heraklion team is grateful for the support of local community partners without whom this event would not be possible.
Learn how to become a sponsor here.


Gold

Silver

Media Sponsors


Organizing Team

Techstars Startup Weekend heraklion is 100% led by volunteer community leaders.
Learn how to get involved here

 • Christie
  Sarri
 • Μagda
  Katopi
 • Antonis
  Spyridakis
 • Haris
  Papadakis
 • Ilias
  Koutsos
 • Manos
  Iatrakis

Facilitators


Maria Calafatis
Co - Founder Cube

Co - Founder at The Cube Athens, Athens’ largest co-working community, which hosts some of Greece’s best experts in technology. The Cube is also home to most of Athens’ technology events, hackathons, innovation sessions and training events. Maria has been involved with Startup Weekend since 2009, having facilitated over 20 events around the world in cities such as Torino, Athens, Volos, Larissa, Thessaloniki, Patra, Vlasic, Copenhagen, Limerick. Her first business was founded at a Startup Weekend. Maria was invited to join as a fellow to the RSA community in 2016 which provides a platform for the world's leading thinkers, sharing their ideas online, while their Action and Research Centre searches for new and innovative ways to solve society’s greatest challenges.
She loves challenges and connecting with people with the same mindset as her own and turning nothing into something huge & impactful.

A mother to two young boys Panos 12 & Georgie 10, loves to travel and staying fit & active, and loves trying out extreme sports.

Maria's Moto: "It's suppose to be Hard. If it wasn't hard everyone would do it. The hard is what makes it Great"Event Blog

See Full Blog×