Повик за блогери на Стартап Викенд Скопје

11/11/2015 | By Viktorija Nikolovska

This post originally appeared on blog.up.co


sw-skopje

Што е Startup Weekend?

Startup Weekend претставува 54 – часовен глобален настан каде се здружуваат програмери, менаџери, студенти, маркетинг експерти и млади претприемачи со цел да генерираат нови идеи за бизнис и да направат план како успешно да ги реализираат, каде ментори се локални и меѓународни стартап експерти.

Во Скопје, овој настан оваа година ќе се одржи по 5ти пат од 20ти до 22ри Ноември во Бизнис Комплексот CoSeed каде што се очекуваат повеќе од 70 учесници, а дел ќе бидат многу локални и меѓународни ментори и судии. Минатогодишниот Стартап Викенд Скопје се одржуваше од 8ми до 10ти Мај оваа година во просториите на Телеком Иновативниот Центар каде имаше над 60 учесници, 15 ментори и околу 20 волонтери.

Сакате да станете официјален блогер за Стартап Викенд Скопје?

Напишете зошто сакате да присуствувате на Стартап Викенд Скопје за да станете „Официјален блогер и медиум“.

5 зошто, 5 затоа:

  • Изложете го вашиот блог/медиум на бизнис, технологија и иновативни лидери

  • Поврзете се со претприемачи, стартапи, дизајнери и инженери

  • Добијте информации и слики од прва рака

  • Имајте пристап до сите тимови, ментори и што е тоа што тие го прават

  • 54 часа забава!

Како да станете официјален блогер/медиум на SW Skopje:

  • Објавете блог пост „Зошто сакам да присуствувам на SW Skopje“ на Англиски или Македонски до 17ти Ноември

  • Споделете го на Facebook и Twitter со хаштаг #SWSkopje

  • Пополнете ја формата за апликацијата - Application form

Организаторите ќе ги одберат Официјалните SW Skopje блогери и медиумски партнери и ќе ги известат преку меил до 18ти Ноември. Одбраните кандидати треба да го потврдат своето присуство до 19ти Ноември.

Постовите на сите блогери ќе бидат официјално објавени на страницата на Up Global Sw Skopje.


×