Success Story: Победникот Bubblr

03/01/2015 | By Eva Piperevska

This post originally appeared on blog.up.co


Од Startup Weekend Skopje излегоа многу успешни приказни. Една од нив е и приказната на тимот Babblr чија апликација ја доби поддршката од судиите и беа победници на минатогодишниот #swskopje. Babblr app е локациска апликација која препорачува места за забава во вашата непосредна близина и имавме можност да видиме само демо верзија. Сега е преименувана во Cirql и тимот активно работи за да може апликацијата да ја видиме на маркет.

Bubblr_1

За тоа какво беше нивното искуство со учеството на #swskopje можете да прочитате од интервјуто што го направивме со дел од тимот.

Дали апликацијата што ја изработивте работи во моментов?

Сè уште работиме на апликацијата. За Android е скоро готова, а и на iOS се прават последните тестови. Се надеваме дека во брза иднина ќе имаме финална верзија на маркет.

Дали во меѓувреме најдовте инвеститор за апликацијата?

Бевме зафатени со креирање на самата апликација и нејзино подобрување. Сеуште се немаме активно вклучено во наоѓање на инвеститори.

Што е она што го добивте на последниот #swskopje?

Научивме да функционираме како 1 и многу сме горди поради тоа. Научивме заедно-внимателно да ги ислушаме понудените совети и решенија од менторите и заедно да ги анализираме и да ги адаптираме во нашите планови. Колку повеќе средби со менторите, толку повеќе подобрувања доживуваше тогашниот Babblr, сегашниот Cirql. Научивме и како да работиме непрекинато 48 часа, но тоа е друга, поспана приказна.

Дали се гледаме пак на 8ми Мај?

Зошто да не Секогаш сме спремни за нов предизвик и забава.

Доколку сакате да бидете дел од овогодишниот Startup Weekend Skopje, побрзајте early bird картите се веќе во продажба.


×