#SWSkopje Success Story: Slapp

09/15/2016 | By Eva Piperevska

This post originally appeared on blog.up.co


Серијата на успешни и интересни стартап приказни кои произлегоа од Стартап Викенд Скопје продолжува. За таа цел направивме кратко интервју со дечките од Slapp – тим составен од ентузијасти кои работеа на апликација која на интересен начин помага да ја победите прокрастинацијата. Тие беа еден од тимовите кои ни презентираа и демо верзија.

swskopje

На петиот Стартап Викенд го освоивте второто место. Дали продолживте да работите како тим и дали апликацијата што ја изработивте работи во моментов?

Апликацијата не е изработена, но тимот е уште во истиот состав со истата енергија и уште работиме заедно.

Дали во меѓувреме најдовте инвеститор за апликацијата?

Не. Според нас инвеститор е потребен за девелопмент доколку фалат луѓе во тимоти или за маркетинг. Во фаза на девелопмент не ни треба инвеститор бидејќи ние сме комплетен тим.

Што е она што го научивте на последниот #swskopje и што би смениле доколку повторно ја имате истата можност да се натпреварувате?

Ништо не би смениле, освен тоа што би ја завршиле апликацијата на време.

Што им препорачувате на тие што планираат да дојдат на #swskopje?

Да не бидат вработени. Да имаат добра идеја, да бидат најкреативни што можат, да бидат духовити и опуштени. Најважно од се е ДА ГИ ИМПРЕСИОНИРААТ СУДИИТЕ. И да се журкаат.

Си резервиравте Early bird карта?


×