F.A.Q – Зошто не треба да бидете загрижени од тоа дека вашата идеја ќе биде украдена?

08/07/2014 | By Eva Piperevska

This post originally appeared on blog.up.co


Поради големиот број на прашања поврзани со настанот, во наредните неколку денови, ќе се потрудиме да ги одговориме сите.

Денес накратно ќе ви објасниме зошто не треба да бидете загрижени за тоа дека некој може да ви ја украде идејата, и зошто треба да бидете гласни и да ги споделувате вашите идеи.

“A vision without execution is an hallucination.” - Jeffrey E. Garten, The Mind Of The CEO

Погорната реченица им е многу добро позната луѓето во бизнисот, па така потенцијалните инвеститори, бизнис ангели, акцелератори при процесот на одлука каде да ги инвестираат своите пари, начесто се водат по формулата 10% ИДЕЈА, 40% ТИМ, 50% РЕАЛИЗАЦИЈА.

Погорната формула кажува за вредноста на суровата идеја. Многу е побитен тимот позади идејата, како и начинот на кој што идејата е реализирана.

Ако гледаме со претприемачки очи на работите, среќна околност е доколку некој ја ископира вашата идеја, тогаш знаете дека сте на правиот пат, но и чекор понапред од конкуренцијата.

Сепак на крај одлучува тимот и начинот на реазлиација, затоа ве охрабруваме да се пријавите на Стартап Викенд, да ги споделите вашите идеи, да го создадете вашиот тим, и успешно да ја реализирате вашата идеја. Секако не заборавајте дека вредноста на Стартп Викенд е поголема, а тоа вклучува вмрежување и нови контакти, валидација на вашата визија, презентација пред локални и странски инвеститори, бизнис ангели и акцелератори, локална и глобална препознатливост, како и многу забава.

Не чекајте до последен момент, early-bird влезниците се ограничени, затоа побрзајте и резервирајте го вашето место


×